Viktigt att tänka på då man tar ett snabblån

Snabblån då du behöver låna en liten summa för en kort tidsperiod

Ett snabblån behöver alls inte vara någon komplicerad sak. Trots allt snack om att det skulle vara farligt med mikrolån så måste man inse att dessa varningar och skräckhistorier inte handlar om alla. Snabblån kan vara bra om du behöver extra pengar under en kort tidsperiod för att betala exempelvis oförutsedda räkningar och kostnader innan löning. För att ansöka om ett lån med kort återbetalningstid kan vi rekommendera Nordiclenders guide om snabblån som har idag den största databasen över olika långivare i Sverige. Låne guiden hittar du genom att klicka här.

Om du har en stadig ekonomi så är det självklart att du kan låna mindre belopp på ett säkert sätt. Det är den som har stora problem med sin privatekonomi som bör hålla sig borta från sms lån och liknande för att istället ta hand om situationen och komma igen på rätt sätt.

Snabblån skall man ta enbart om man vet att man kan betala tillbaka pengarna genast vid följande löning. Snabblån är enkla att få och vanligtvis får man pengarna på kontot redan samma dag som man ansökt om lånet. Viktigt att tänka på är att räntan på den här typen av lån är som oftast hög och därför är det viktigt att betala av lånet så snabbt som möjligt. Ett exempel på lån med vansinniga räntor kan du läsa i denna artikel.

Här är sådant som du bör tänka på innan du tar ett snabblån:

• Avgift och ränta

Du vet förstås om att det kommer att kosta mer än lånesumman att ta snabblån men det är viktigt att vara medveten om precis hur mycket mer du kommer att få betala för ditt lån. Det kan nämligen skilja sig stort mellan olika lånegivare och om du undersöker saken noga så kan du till och med finna alternativ där du helt och hållet slipper avgift för att lägga upp lånet och enbart betalar ränta på lånebeloppet.

• Återbetalningstiden 

För det mesta så handlar det om 30 dagar med det finns större sms lån som man kan få längre återbetalningstid för. Dessutom så finns det lånegivare som erbjuder olika alternativ för den som upplever att mer tid är nödvändigt. För längre återbetalningstid så får man betala mer i ränta men det kan vara smidigt att själv få välja detta innan man tecknar lånet så att man slipper obehagliga situationer där man åker på straffavgift för att man inte betalade tillbaka i tid.

• Kreditgivare

Numera så finns det många bra val vad gäller moderna och privata kreditgivare som jobbar på ett flexibelt och serviceinriktat sätt. Du ska vara noga med att välja den som kommer att ge dig bäst villkor och som även kan ge dig support både då du funderar på att bli kund och då du redan har tagit ett lån.

• Bonusar 

Du kan få bonus som ny kund och det här ska du dra nytta av. Ta reda på vad du kan spara via speciella erbjudanden och ta ditt snabblån med en kreditgivare som förstår att uppskatta att du blir just deras kund.