Varför är det bra att försäkra sin hund?

Ska man försäkra sin hund?

 

Husdjur kostar pengar men när man precis har skaffat en valp så tänker man förstås inte på sådant som verkligen kan bli dyrbart, nämligen sjukdomar och problem med hundens hälsa.

En hund blir till sist en trogen vän och då denna vän blir sjuk så kan man inte bara rycka på axlarna och säga “bad luck, tack för denna tid“.

Istället så kommer man att följa veterinärens anvisningar och operera då det behövs samt medicinera trots att medicinerna går på flera tusen kronor.

När hunden är valp så måste man tänka på detta och se till att ha en försäkring som kommer att täcka för eventuella behov av mediciner och dyra operationer.

Att skaffa en heltäckande djurförsäkring till din älskade hund kan verkligen vara värt om olyckan skulle vara framme!

Att tänka på Innan du försäkrar hunden

 

För de flesta så är det självklart att man ska försäkra hunden men så snart som du börjar se på de olika försäkringar som finns så inser du att trots att de ser så lika ut så är de inte det.

Man kan få betala jättemycket pengar för en riktigt dålig försäkring och mindre för en som verkligen täcker då man behöver den. Nu kan du ju inte upptäcka hur pass bra försäkringen är förrän du verkligen behöver den och därför så gäller det att ha god framförsikt och betänka olika slags situationer.

Även om man inte har så stor lust till att ta del av det finstilta så får man inte missa detta. Det är nämligen här som det kan framkomma om det finns situationer då man inte får rätten till full ersättning, eller ens en mindre del då det handlar om en viss typ av skador.

Möjlighet att uppgradera

 

Det kan ju vara så att du inte tycker att din valp behöver samma skydd som en äldre hund, och du bör kunna vara flexibel med hundförsäkringen så att du inte betalar en massa pengar i onödan.

Diskutera denna möjlighet med det försäkringsbolag som du tar kontakt med och fråga hur priserna ser ut då man ökar skyddet för en äldre hund. Det finns alltid olika klasser och olika typer av hundförsäkringar och man kan spara pengar på ett klokt val.

Det kan vara mycket bra att teckna försäkring med ett försäkringsbolag som har god erfarenhet av djur och hundar. De kan nämligen bättre förstå och förutse situationer som du kanske inte tänker på. På så vis så får du en kunnig och mycket hjälpsam service som du kan dra nytta av för skötseln av din hund.

Utställningshundar

 

Om man har en hund som ska arbeta som utställningshund eller på annat vis så behöver man en annan typ av djurförsäkring. Ett djur som även fungerar som inkomst på något vis har nämligen ett annat värde rent försäkringstekniskt och detta måste man se närmre på då man ska försäkra hunden.

Om hunden blir sjuk eller dör så får man nämligen rätten till ersättning för utebliven inkomst från tävlingar och utställningar. Det här kan vara särskilt viktigt då man har köpt hunden dyrt just för att den är så pass speciell och viktig inom ett visst sammanhang.

Det kan låta krasst men på sätt och vis så är det så att man graderar hundar efter ras och det de utför, och försäkringen man tecknar kommer att spegla denna verklighet.