När skall man teckna en djurförsäkring?

Är det någon mening med försäkring för djur?

 

En del tycker inte att man måste försäkra djur. Man ser inte djuret som en individ som behöver den typen av skydd som man skaffar för sig själv och för sin egendom. Om katten, marsvinet, råttan eller undulaten blir sjuk så är det ju bara att avliva.

Om du tycker att det här låter elakt och hemskt så tillhör du kategorin av människor som aldrig skulle komma på tanken att inte försäkra ett djur, men finns det egentligen någon mening med detta?

Om katten efter 10 år blir sjuk och tandlös så kan det kanske vara bäst att låta naturen ha sin gång hellre än att operera…

När ska man försäkra sitt djur?

 

Det finns helt klart tillfällen då man inte behöver försäkra ett djur. Om du tar hand om en gammal katt som har avverkat de flesta av sina nio liv så kan det ju tyckas märkligt att skaffa en dyr försäkring. Detsamma kan man säga om djur som ändå inte lever särskilt länge.

Den som skaffar hund och katt bör dock betänka vad en försäkring kan tänkas täcka. För rasdjur som ska ställas ut så bör man givetvis se till att ha en försäkring då sjukdom och död innebär en förlorad inkomst.

Hästar tillhör också den kategori av djur som man måste försäkra då det kan bli riktigt dyrt och plågsamt att inte ha ett stöd om olyckan är framme eller om hästen blir sjuk.

Vad gör du om…

 

Det du ska betänka är vad du gör om:
• Ditt husdjur får en sjukdom som går att bota med medicin eller operation men som innebär döden om den inte behandlas
• Ditt husdjur blir så sjukt att det kommer att dö, men det blir en långsam och plågsam död
• Ditt husdjur får en sjukdom som är smittsam och som kan sprida sig till andra djur som finns i hemmet

Det här är bra exempel på varför man ska försäkra sitt djur. När man har ett husdjur så vill man inte se det plågas i onödan och har man fler djur så vill man inte riskera smitta.

Om det bara handlar om en antibiotikakur så är det ju löjligt att stå utan en försäkring som täcker för medicineringen och besök till veterinären. De flesta hyser kärlek till sina djur och då är det självklart att man letar upp en bra djurförsäkring som täcker för vanliga olyckor och sjukdomar.